Thuis in duurzaam verwarmen, koelen en ventileren

Subsidie mogelijkheden


Investeringssubsidie duurzame energie. ISDE

De ISDE ondersteund zowel particuliere als zakelijke gebruikers bij investeringen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels op basis van subsidie. De rijksoverheid wil hiermee de Nederlandse huishoudens en bedrijven stimuleren om minder gas te gaan gebruiken en meer duurzame warmte. Dit bespaart energie en dringt de Co2-uitstoot terug.
Aanvragen van deze subsidie kan tot en met 31 december 2018.

Lees meer op:

Warmtepompen

De ISDE geldt voor lucht/water of water/water warmtepompen en moet geïnstalleerd zijn door een deskundig installateur. De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie. Voor warmtepompen ligt deze indicatief tussen de € 1000 en € 2.500.

Op de ziet uw welke warmtepompen in aanmerking komen.

Energie investeringsaftrek. EIA

Wilt u als bedrijf, vereniging of stichting fiscaal voordeel behalen? Dat kan als u investeert in energiezuinige technieken en duurzame energie met de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). EIA levert u gemiddeld 13,5% voordeel op. Daarnaast zorgen energiezuinige investeringen ook voor een lagere energierekening.

Lees meer op de

Bij de EIA kunt bijvoorbeeld de lucht/lucht, lucht/water, water/water warmtepomp, warmtepompboilers, WTW ventilatie, inclusief de installatie aftrekken op uw belastingaangifte voor de inkomstenbelasting of vennootschap belasting.

Mocht u vragen hebben of hulp bij het uitzoeken van de subsidie mogelijkheden kunt u altijd opnemen.