Thuis in duurzaam verwarmen, koelen en ventilerenVentilatie


Verse en zuivere lucht


Temperatuur, luchtvochtigheid en zuurstof zijn belangrijk voor een gezond en comfortabele leef,- en werkomgeving. Zuurstof wordt ingeademd en omgezet in Co2, wanneer de lucht niet voldoende ververst wordt zal het Co2 gehalte toenemen wat slecht is voor de gezondheid. Verse lucht is heel erg belangrijk en ventileren dus noodzakelijk.
Hybride

WTW ventilatiesystemen

Als we ventileren en de lucht gaan afzuigen via een mechanisch ventilatie systeem en toevoeren via bijvoorbeeld raamroosters verliezen we veel warmte wat gecompenseerd zal moeten worden door het verwarmingsvermogen. Gaan we ventileren met een zogenaamde WTW (warmte terug winning) ventilatiesysteem dan kruizen we de verse buitenlucht met de vuile binnenlucht en wordt de warmte uitgewisseld via een warmtewisselaar in de WTW ventilatie unit. Hierdoor besparen we veel verlies van warmte wat ten goede komt van de benodigde verwarmingscapaciteit en in de zomer koelvermogen. Het rendement kan in sommige systemen oplopen tot wel 96%.

fullelectric

Luchtkwaliteitsmeeting

Als er onduidelijkheden zijn over het binnenklimaat of klachten met betrekking tot het comfort of dat er zelfs ziekmeldingen zijn wegens het binnenklimaat kunnen wij voor u een luchtkwaliteit controle uitvoeren op basis van het meten van de temperatuur, luchtvochtigheid en Co2 gehalte.

Deze meeting voeren we uit bij u op lokatie in een periode van minimaal een week tot maximaal 3 weken en de gegevens worden opgeslagen in de luchtkwaliteitsmeter. Nadat we de data uit de meter op de computer hebben gezet zullen we de informatie gaan analyseren en een rapport uitbrengen over de gemeten luchtkwaliteit. In dit rapport zullen we ook een advies geven over de eventuele te nemen maatregelen.

Ventilatie

Service & Onderhoud

Werking
Smart Climate Systems weet dat uw warmtepomp, airconditioner en ventilatiesysteem belangrijk zijn voor uw comfort thuis op de zaak of uw bedrijfsvoering. Hiervoor staan wij 24/7 klaar voor onze klanten om de juiste service te verlenen. Het niet goed onderhouden van deze systemen kan zorgen voor vervuilen van filters of zelfs de warmtewisselaars en het dicht lopen van condenswaterafvoeren. De juiste werking van de systemen zal worden beïnvloed door deze vervuiling waardoor het energie verbruik zal toenemen en uiteindelijk de installatie in storing kan vallen met alle gevolgen van dien.